CĂLĂTORIND ÎN EUROPA
Pentru o mobilitatea mai protejată şi mai sustenabilă

 
Să completăm următorul chestionar pentru a afla dacă ştim să ne apărăm drepturile noastre ca pasageri, dacă opţiunile noastre zilnice din domeniul mobilităţii sunt realmente sustenabile, cât de important este transportul în Europa şi, în consecinţă, ce paşi întreprinde Uniunea Europeană în această direcţie.
 
 
Nume Prenume
Email Țara
 
CHESTIONAR – CE FEL DE CĂLĂTOR ESTI?
Transport şi economie
1. Transportul este foarte important atât pentru societate, cât şi pentru economie, pentru că ajută la creşterea economică şi a numărului de locuri de muncă. Câte persoane sunt angajate direct în acest sector la nivel european?
10 milioane
5 milioane
3 milioane
 
2. Acest sector contribuie la aproximativ 5% din produsul intern brut al Europei (PIB).
adevărat
fals
 
3.În opinia ta, în medie, cât din bugetul propriu cheltuieşte o familie europeană pentru serviciile şi produsele din transport?
aproximativ 7%
aproximativ 13%
aproximativ 18%
 
Mobilitatea sustenabilă
4. 30% din bunurile care sunt transportate actualmente rutier vor fi transferate in transportul feroviar, naval sau al apelor teritoriale până în:
2020
2030
2050
 
5. Utilizarea vehiculelor alimentate cu combustibil tradiţional trebuie redusă gradual în următorii ani, pentru a fi complet eliminată până în:
2020
2030
2050
 
6. Uniunea Europeană prevede o reducere semnificativă a emisiilor de gaze în sectorul de transport până în 2050. În comparaţie cu nivelul anilor 90, cât de mult credeţi că vor fi diminuate?
30%
60%
90%
 
7. Începând cu 2013, noul permis de conducere care fi emis in Uniunea Europeană va arăta ca un card de credit din plastic, într-un format european unic. Mai mult de 100 de modele aflate în uz actualmente vor fi înlocuite. Când se va petrece acest fapt?
într-o perioadă de reînnoire până în 2020
într-o perioadă de reînnoire până în 2033
într-o perioadă de reînnoire până în 2040
 
8. „Transport multimodal” înseamnă:
folosirea aceloraşi mijloace de transport pentru scopuri diferite;
folosirea transportului public;
integrarea unor mijloace de transport diferite, atât publice cât şi private, colective sau individuale, pentru deplasări zilnice.
 
9. „Carpooling” înseamnă:
a împărţi aceeaşi maşină cu alte persoane care călătoresc pe aceeaşi rută;
un serviciu de închiriere de maşini, prin care sunt colectate şi returnate într-un spaţiu de parcare, contra cost;
închirierea propriei maşini altor persoane, atunci când nu proprietarul nu o foloseşte.
 
Drepturile pasagerilor
10. În transportul aerian, în cazul negării îmbarcării, compania aeriană:
poate decide în mod arbitrar cui i se va refuza îmbarcarea;
trebuie să întrebe întâi pasagerii dacă cineva renunţă voluntar la rezervare;
identifică pasagerii care au dreptul să se îmbarce în funcţie de ordinea cronologică a rezervărilor.
 
11. În transportul feroviar, pasagerii pot opta pentru recuperarea banilor pe bilet, dacă există o întârziere mai mare de:
60 minute
90 minute
120 minute
12. În transportul cu autocarul, în cazul unei călătorii pe o rută lungă (mai mult de 250 km), pasagerii au dreptul să îşi recupereze banii pe bilet în cazul în care plecarea suferă o întârziere mai mare de:
60 minute
90 minute
120 minute
 
13. În transportul naval, pasagerii au dreptul să îşi recupereze banii pe bilet în cazul în care plecarea suferă o întârziere mai mare de:
60 minute
90 minute
120 minute
 
14. În transportul aerian, pasagerii au dreptul să îşi recupereze banii pe bilet în cazul în care plecarea suferă o întârziere mai mare de:
2 ore
5 ore
7 ore
 
15. Dreptul de recuperare completă a banilor se manifestă în cazul în care biletul nu este folosit într-un interval de 7 zile în cazul transportului aerian, naval sau al apelor teritoriale::
adevărat
fals
 
16. Dreptul de recuperare completă a banilor se manifestă în cazul în care biletul nu este folosit într-un interval de o lună în cazul transportului feroviar sau cu autocarul:
adevărat
fals
 
17. Comisia Europeană a dezvoltat o aplicaţie pentru telefoanele mobile pentru a le permite pasagerilor să îşi verifice rapid drepturile oriunde s-ar afla în Europa:
adevărat, este un serviciu gratuit
adevărat, dar contra cost
fals
 
18. Legislaţia în domeniul transportului stabileşte un nivel minim de asistenţă la faţa locului în cazul în care o întârziere depăşeşte limita orei de plecare:
adevărat
fals
 
19. În cazul unei întârzieri mari în cazul transportului naval sau al apelor teritoriale, pasagerii au dreptul la cazare în limita a:
80 euro/noapte pentru trei nopţi;
120 euro/noapte pentru trei nopţi;
150 euro/noapte pentru trei nopţi;
 
20. În cazul unei întârzieri mari în cazul transportului cu autocarul pentru serviciile pe distanțe mari (și anume peste 250 km), pasagerii au dreptul la cazare în limita a:
80 euro/noapte pentru trei nopţi;
120 euro/noapte pentru trei nopţi;
150 euro/noapte pentru trei nopţi;
 

The project is realized with the support of the Europe for Citizens Programme of the European Union.
eu flag europe for citizens en

 
Colectarea datelor
Toate datele si informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate de catre coordonatorul italian al proiectului, Cittadinanzattiva – Reteaua Cetateniei Active, cu respectarea prevederilor Decretului legislativ italian 196/2003 privind viața privată. Ele vor fi folosite exclusiv cu scopul anchetei și într-un mod complet anonim.